Advies accounts apparaten

Adviseren en configureren van accounts voor computers, tablets en smartphones.

Vaak worden accounts verward met mailadressen. Ze zien er vaak qua opbouw hetzelfde uit. Maar een account staat vaak voor een complete omgeving zoals uw pagina op Facebook. U logt in met een accountnaam die lijkt op uw mailadres, maar vertegenwoordigt in combinatie met uw wachtwoord eigenlijk uw ingevoerde persoonlijke gegevens, uw Facebook-omgeving, uw Google-omgeving etc.

Zo kunt u bijvoorbeeld met een mailadres van hotmail een persoonlijk account aanmaken op Facebook. Echter is het dan geen mailadres meer, maar uw Facebook-omgeving. Ook Google werkt met een account. Met één accountnaam logt u in bij Google (zoekmachine), Google+, Google mail (Gmail), Youtube etc. Hier is uw accountnaam ook uw mailadres. Volgt u het nog . . .?

Ook Windows 10 vraagt bij het installeren om een account aan te maken. Uw accountnaam is dan tevens uw mailadres. Dat dan weer wel.

Deze accounts hebben een groot voordeel. Ze maken het mogelijk om op meerdere apparaten dezelfde omgeving te krijgen. Als u het goed instelt is bijvoorbeeld uw Facebook-omgeving op uw telefoon dezelfde als op uw pc of laptop.

Wij kunnen voor u duidelijkheid scheppen. Vraag ons een advies en wij denken met u mee.