30-09 | Hebt u wel de juiste beveiliging tegen ransomeware?

Hebt u wel de juiste beveiliging tegen ransomeware?

Gisteren was het al in het nieuws, weer een enorme stijging van besmette Windows-computers met het GandCrab virus.
Via bijlages in e-mails bijvoorbeeld,  kunt ook u per abuis dit GandCrab virus ongemerkt binnenhalen. Maar ook via illegale versies van software kan uw pc of laptop besmet raken.

Voor verdere informatie over dit virus verwijzen wij u naar onderstaande artikelen, het nieuws, van de NOS en NU.nl.

Artikel over ransomeware. Bron: NOS Journaal.
Artikel over ransomeware. Bron: NU.nl.

 

 

 

Het is dus van groot belang dat u geen illegale software versies  download. Maar misschien nog belangrijker, zorg voor goede en de juiste beveiliging.
Zeker wanneer uw pc of laptop ook voor zakelijk gebruik gebruikt wordt.
Het is sowieso een aanrader om een zakelijke pc of laptop hiervoor te gebruiken. Deze voldoen aan alle eisen die eraan gesteld worden. Denk b.v. aan hardware encryptie.
Tevens is een betaalde versie van antivirus-software noodzakelijk.  Zeker nu met de “nieuwe” AVG wet, is het meer dan belangrijk dat uw pc of laptop goed beveiligt is tegen virussen. Voorkomen is voordeliger dan een datalek!

Sinds enkele maanden zijn wij officieel ESET leverancier (Zie blog 09-05-2018 ESET). ESET levert consumenten- en zakelijke beveiligingsoplossingen tegen redelijke prijzen. Voor informatie over de juiste oplossing voor uw pc, laptop of onderneming kunt u contact met ons opnemen via whatsapp, sms, telefoon, e-mail of contactformulier hier op de website. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes.

 

-
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *