28-2 | Software voor uw eigen bedrijf kopen

Software zakelijk gebruik

Een eigen bedrijf kan niet zonder de juiste software en dus de juiste licenties. Welke bedrijfssoftware heeft u nodig voor uw eigen bedrijf?

Waarom zakelijke/bedrijfs-software kopen?

Software voor uw eigen bedrijf is een must. U zult dan ook over de juiste licenties moeten beschikken. De zgn. “home/studenten-versies” mag men niet zakelijk gebruiken.  Er zijn instanties als de BSA (Business Software Alliance) die kunnen controleren of u de juiste licenties hebt voor uw software. Heeft u die niet, dan riskeert u een hoge boete!

 

Office

Office software is een basis software waar u als bedrijf absoluut niet zonder kunt. Zakelijk zult u dat waarschijnlijk veel gaan gebruiken. Er zijn verschillende pakketten die hieraan een invulling kunnen geven. Microsoft, Google en OpenOffice hebben hier de juiste software voor. In het Microsoft Office wordt Word gebruikt voor het typen van belangrijke documenten, Excel voor onder andere het bijhouden van de administratie, berekeningen, etc en Powerpoint als hulpmiddel voor het geven van presentaties. En Microsoft Outlook, onderdeel van het Officepakket, kunt u gebruiken voor uw e-mailverkeer. Er zijn verschillende “merken” office, maar Microsoft Office is het meest bekende. De documentformaten van Microsoft Office kunnen ook gebruikt worden in OpenOffice. Google werkt met het Google Suite pakket en heeft ook alle faciliteiten om bovenstaand mee uit te voeren, maar werkt op een andere manier dan Microsoft. Het is zeker een volwassen omgeving, maar het vergt een beetje aanpassing als je de software van Microsoft gewend bent. Het Office van Microsoft wordt ook gebruikt voor een Exchange omgeving, waarin u uw eigen e-mail adressen, agenda’s en notities beheert. Google Suite doet dat ook, maar net even op een andere manier. Zo heeft Exchange z’n voordelen en datzelfde geldt ook voor Google Suite.

Office For Mac
Ook op een Apple computer kunt u werken met Microsoft Office. Deze draait dan in een virtuele omgeving. Ook is er een speciale Apple versie van Microsoft Office, Office For Mac.

Administratie/boekhoud-software

De administratie binnen je eigen bedrijf moet soepel verlopen. Je kunt voor de administratie van je eigen bedrijf software gebruiken zoals Excel, maar je kunt ook kiezen voor een boekhoudprogramma. Denk aan Snelstart, King en Unit4 (en vele anderen).

Adobe Acrobat X

Adobe Acrobat X is het programma om PDF-bestanden (¹) mee te creëren, te lezen en te bewerken. Je kunt er veel mee. Adobe Acrobat  kan tekst herkennen in ingescande documenten. Alles kan dus perfect gedigitaliseerd worden met Adobe Acrobat X.

Virusscanner, onmisbaar!

Uiteraard kunt u niet zonder een goede virusscanner. Tegenwoordig beperkt het Antivirus pakket zich niet tot alleen een scanner, maar wordt het geleverd met aanvullende software, zoals een firewall, een bankbrowser (veilig bankieren) en toevoegingen voor uw webbrowser om veilig te kunnen winkelen. Het aanbod hierin is tegenwoordig enorm, dat maakt het kiezen er niet makkelijker op. Er zijn grote fabrikanten van virusscanners waaruit u zou kunnen kiezen: Denk aan Norton, ESET, Avast en Kaspersky.
Wij helpen u graag om hierin een juiste keuze te maken.

 

(¹)https://nl.wikipedia.org/wiki/Portable_Document_Format

-
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *