22-2 | Microsoft Vista stopt. Hoe nu verder?

Microsoft Vista ten einde

De klokt tikt rustig verder en de tijd vliegt daarmee voorbij. Zeker in onze moderne tijd met alle digitale apparaten en snufjes. Het is dan ook al bijna voorjaar en april staat voor de deur. En op 11 april a.s. stopt Microsoft met de ondersteuning van het besturingssysteem Vista.
Wat betekent dat voor u als Vista-gebruiker concreet? Hoe moet het dan verder met uw pc en/of laptop? U wilt veilig kunnen internetten nb.
Het doet het toch nog? Moet ik nu een nieuwe laptop kopen?” Dat zijn een paar veel gestelde vragen van eigenaren van een pc en laptop met dit besturingssysteem.

(Voor meer informatie over de veiligheid van uw laptop, verwijs ik u naar ons vorige blog d.d. 14 februari j.l.
http://c-es.nl/bericht/14-februari-2014-nieuw-ces-virusvrij-abonnement/)

Het antwoord kan twee kanten op. In het gunstigste geval is het mogelijk om Windows 7 te installeren. Dit systeem wordt de komende drie jaar nog ondersteund door Microsoft. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om Windows 10 te installeren. Het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Helaas was dit tot 29 juli 2016 nog gratis, echter nu betaald u een vergoeding. Toch is het niet altijd mogelijk deze stappen te doorlopen. Denk b.v. aan een niet legale Windows 7 versie, die met de allerbeste bedoelingen van uw kennis of kinderen, op uw pc of laptop is geïnstalleerd. Of de specificaties van uw pc of laptop voldoen niet aan de minimale eisen. Dan is het niet mogelijk. Daarnaast moet ook nog de software om uw hardware aan te sturen beschikbaar zijn. Vaak wordt deze niet meer door de fabrikant geleverd en bent u afhankelijk van de standaard drivers in Windows 10 en dan moet je maar afwachten of het allemaal goed functioneert.

Mocht u niet naar Windows 7 of 10 kunnen upgraden, is het misschien raadzaam om te overdenken een andere pc of laptop aan te schaffen. Ook daarmee kunnen wij u goed van dienst zijn. Wij leveren goede gebruikte laptops met het laatste besturingssysteem Windows 10.

Voor vragen omtrent het upgraden naar een ander besturingssysteem of voor verder informatie voor de eventuele aanschaf van een andere pc of laptop, schroom niet en neem contact met ons op.

Contact opnemen kan via het contactformulier op deze site of telefonisch, e-mail, sms en whatsapp.

 

-
Delen:

1 reactie

Jolanda schreef:

Ik vind het een zeer informatief stuk, Door jullie krijg ik steeds meer kennis en weet ik waar ik moet wezen in geval van problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *