6-2 | Mijn kennis en ervaring

Kennis en ervaring

Mijn vergaarde kennis in de loop der jaren:

Om kennis te vergaren, heb je informatiebronnen nodig.
Die heb ik de afgelopen 27 jaar gevonden in diverse vakliteratuur en boeken, op het internet en door studies. Altijd was ik al geïnteresseerd in de techniek die achter de computer schuilt en hoe zo’n “kast” nu werkelijk werkt.

In 1990 begon ik mijn eerste computer zelf te bouwen. Toendertijd nog met behulp van een vriend. Zijn kennis reikte niet verder dan de standaard instellingen. Hardware matige instellingen, zoals IRQ instellingen ((1)interrupt request) d.m.v. jumpers(2) voor de onderdelen van de pc, waren vaak wel in boeken en handleidingen na te lezen. Maar hoe het allemaal nu werkelijk werkt…………..?

Vanaf dat moment ben ik nog meer vak gerelateerde boeken gaan lezen. Alles wilde ik te weten komen over de werking van een computer. En daar heb ik alle volgende jaren zeer veel profijt van gehad.
Het moment kwam dat ik de problemen van de pc al ging herkennen nog voor ik de werkelijke oorzaak gevonden had. Dat inzicht is goud waard!
Alhoewel het vaak niet logisch nadenken vereist om een probleem op te sporen, is het achteraf meestal wel te beredeneren.

In trainingen en uit vakliteratuur valt veel te leren, maar zonder technisch inzicht, wordt het in veel gevallen wel erg lastig om het defect op te sporen.
De meest eenvoudige manier is om een herinstallatie(3) uit te voeren.  Dat is een afweging die u kunt nemen, maar wat als dat niet het probleem is en niets oplost? Daarmee is dan veel kostbare tijd verloren gegaan en misschien ook wel uw data.

Mijn kracht ligt dan ook in een gedegen aanpak. Eerst het probleem analyseren. Dat voorkomt kostbare tijd en scheelt u geld! U moet er toch niet aan denken dat door onkunde een complete herinstallatie nodig is.
Vaak kan ik redelijkerwijs aangeven hoeveel tijd het onderzoek, c.q. de reparatie (o.d.) gaat kosten. U rekent af wat u werkelijk aan tijd en/of onderdelen kwijt bent.

Op mijn kennis en ervaring kunt u werkelijk vertrouwen!

Groet,

Gerbrand van Noort

 

(1)  https://nl.wikipedia.org/wiki/Interrupt (bron: wikipedia)
(2) https://nl.wikipedia.org/wiki/Jumper_(computer) (bron: wikipedia)
(3) Herinstallatie alleen wanneer niets meer mogelijk is

-
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *