7-3 | – OneDrive

OneDrive – hoe handig

OneDrive, einde aan onbeperkte cloudopslag
Microsoft is gestopt vanaf gisteren, 6 maart,  met het aanbieden van onbeperkte cloudopslag aan OneDrive-gebruikers.

Wat is OneDrive?
OneDrive kunt u zien als uw harde schrijf, waarmee u via internet verbinding heeft. Ofwel: uw harde schijf bevindt zich in de cloud, in een computer ergens ter wereld. In dit geval is uw online harde schijf ergens ondergebracht in een computer die eigendom is van Microsoft.

Voor OneDrive krijgt u 5 GB gratis opslagruimte. De dienst is online te gebruiken, via een programma op de computer en via een app op mobiele apparaten. Zo kunt u overal ter wereld en op elke pc, laptop, tablet of smartphone met een internetverbinding, de bestanden die op uw OneDrive schijf staan, openen, bekijken en gebruiken. Uw bestanden zijn net zo veilig in de cloud als op uw eigen pc of laptop.

Waar bevind zich OneDrive op uw pc?
Zodra u Verkenner start in Windows 10 wordt OneDrive prominent getoond, naast onder andere uw schijfstations en netwerk. OneDrive zit diep in Windows 10 geïntegreerd, dat vindt mogelijk zijn oorzaak in het feit dat we in de nabije toekomst steeds vaker ook software, zoals Word en Excel, online gaan gebruiken, en steeds minder vaak vanaf onze eigen pc.
(Bron: Personalcomputercare)

In the cloud

Verandering
Vorig jaar kondigde Microsoft al aan dat er wijzigingen zouden komen wat betreft de onbeperkte cloudopslag. Als gratis gebruiker had u 15 GB aan opslagruimte. Daarnaast had u nog eens 15 GB extra als u automatische foto-opslag aan had staan. Met name bedrijven zouden ‘misbruik’ maken van de onbeperkte OneDrive-ruimte. Daarom wordt er nu toch een datalimiet geïntroduceerd van 1 TB. Dat voor de meeste gebruikers meer dan voldoende is.

Mocht u wel meer dan 1 TB data hebben opgeslagen op uw OneDrive-account, dan kunt u daar straks niet zomaar meer bij. Dan moet u Microsoft opnieuw toestemming vragen, alvorens u 30 dagen de tijd krijgt uw data te verwijderen of te verhuizen.

Wat nu?
OneDrive Basic 5 GB is wel gratis. Er zijn nog enkele andere opties, maar daarvoor dient wel betaald te worden.

Zie: https://onedrive.live.com/about/nl-NL/plans/

 

 

-
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *